Kursene

Trykk på kurset du ønsker mer informasjon:

Juniortalent blås – INNSTILT
Juniortalent vokal NYTT FOR I ÅR
Sommerakademi blås og vokal
Sommerakademi stryk, piano og akkordeon* *NYTT FOR I ÅR  INNSTILT

Sommerakademi kammermusikk

Sommerakademi blås, vokal, og stryk

Blås og vokal: 3.-8.august
Stryk 10.-15.august

Kurset består av åpne mesterklasser, og individuell veiledning og undervisning av den enkelte student. Alle studenter får totalt 200 minutter med enkeltundervisning hver. Kurset retter seg mot musikkstudenter på instrumenter innenfor den klassiske musikktradisjonen, og henvender seg primært til ungdom fra 18 til 28 år.

Kurset inviterer til utfordrende musikalske problemstillinger og oppmuntrer studenten til å gå inn i komplekse læringsprosesser for å bli en bedre musikere. Målet er at nye tanker, erfaringer og erkjennelser kan skapes gjennom de dagene kursene varer. Lærerne på de enkelte kurs er blant de absolutt beste på sine respektive områder/instrumenter i Europa, som lærere og eller utøvere.

Sommerakademiets kunstneriske ledere er fiolinist Peter Herresthal, klarinettist Andreas Sundèn og mezzosopran Randi Stene.

Kursavgiften er på NOK 5250,-. Kurset gir 3 studiepoeng ved Norges Musikkhøgskole.

Gå til lærersiden for å se hvem som underviser i 2020 og her for mer informasjon om strykerkursets samarbeid med Cooper Competiton og Oslo Kammermusikkfestival.

Kammermusikk*:

Kammermusikk: 10.-15.august

Tim Frederiksen leder kammerkurset for strykere i 2020. Med sin erfaring som både utøvende musiker i blant annet DR Symfoniorkester og i tillegg mange års erfaring som professor i bratsj og kammermusikk ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, er han svært befaren i sitt virke. Hans studenter har utmerket seg både nasjonalt og internasjonalt og vunnet flere priser. I tillegg til å være en etterspurt lærer medvirker han også som dommer i flere konkurranser og har blitt kåret til Årets Talentutvikler av Talent-DK.

Kurset retter seg mot musikkstudenter på instrumenter innenfor den klassiske musikktradisjonen, og henvender seg primært til ungdom fra 18 til 28 år.

Hver kammergruppe vil få undervisning som en gruppe, men hver student vil også få enkeltundervisning med en lærer på sommerakademiet. Hver student får 200 minutter undervisning på hovedkurset, mens på kammerkurset vil minuttene bli fordelt slik per student:
100 minutter enkeltundervisning
100 minutter kammermusikkundervisning
For en kvartett betyr det at hver student har med seg 100 minutter til kammerundervisningen, altså får kvartetten totalt 4 x 100 = 400 minutt kammerundervisning.

Kammerkursen bor og undervises på Lysebu hotell som eies av Fondet for dansk-norsk samarbeid

Kursavgiften på kammermusikk er lik hovedkurset; NOK 5250,-. Kurset gir 3 studiepoeng ved Norges Musikkhøgskole.

*Alle i kammergruppen må søke individuelt.

Juniortalent vokal:

Juniortalent vokal: 3.- 6.august

Nytt for i år er også et talentprogram for unge sangere som enda ikke har startet sine studier enda. Du vil få mulighet til å bli inspirert av de eldre studentene og få undervisning fra Åshild Kyvik Bauge samt Susanna Eken.

Kurset går parallelt med hovedkurset, men avsluttes torsdag 6.august med en avslutningskonsert på formiddagen før avreise. Når du ikke har undervisning har du mulighet til å følge mesterklassene med de andre studentene. Lærer for 2020 er anerkjente pedagoger og utøvere og det er masse å lære fra dem bare ved å lytte og se på mesterklassene. Det vil også være foredrag og oppvarming sammen med de andre studentene.

Kursavgiften for Juniortalent vokal er NOK 3250,-

Dato: 3.- 6.august

 


© Eirik Tonnem