Kursene

Trykk på kurset du ønsker mer informasjon:

Juniortalent blås
Juniortalent vokal
Sommerakademi blås og vokal
Sommerakademi stryk, piano og akkordeon

Sommerakademi kammermusikk

Sommerakademi blås, vokal, og stryk

Kurset består av åpne mesterklasser, og individuell veiledning og undervisning av den enkelte student. Alle studenter får totalt 200 minutter med enkeltundervisning hver. Kurset retter seg mot musikkstudenter på instrumenter innenfor den klassiske musikktradisjonen, og henvender seg primært til ungdom fra 18 til 28 år.

Kurset inviterer til utfordrende musikalske problemstillinger og oppmuntrer studenten til å gå inn i komplekse læringsprosesser for å bli en bedre musikere. Målet er at nye tanker, erfaringer og erkjennelser kan skapes gjennom de dagene kursene varer. Lærerne på de enkelte kurs er blant de absolutt beste på sine respektive områder/instrumenter i Europa, som lærere og eller utøvere.

Sommerakademiets kunstneriske ledere er fiolinist Peter Herresthal, klarinettist Andreas Sundén og mezzosopran Randi Stene.

Kursavgiften er på NOK 5250,-. Kurset gir 3 studiepoeng ved Norges musikkhøgskole.

Gå til lærersiden for å se hvem som underviste i 2020. Lærere for 2021 vil bli publisert desember 2020.

Kammermusikk*:

Kurset retter seg mot musikkstudenter på instrumenter innenfor den klassiske musikktradisjonen, og henvender seg primært til ungdom fra 18 til 28 år.

Hver kammergruppe vil få undervisning som en gruppe, men hver student vil også få enkeltundervisning med en lærer på sommerakademiet. Hver student får 200 minutter undervisning på hovedkurset, mens på kammerkurset vil minuttene bli fordelt slik per student:
100 minutter enkeltundervisning
100 minutter kammermusikkundervisning
For en kvartett betyr det at hver student har med seg 100 minutter til kammerundervisningen, altså får kvartetten totalt 4 x 100 = 400 minutt kammerundervisning.

Kammerkursen bor og undervises på Lysebu hotell som eies av Fondet for dansk-norsk samarbeid (tilsvarer den danske versjonen av Voksenåsen).

Kursavgiften på kammermusikk er lik hovedkurset; NOK 5250,-. Kurset gir 3 studiepoeng ved Norges Musikkhøgskole.

*Alle i kammergruppen må søke individuelt.

Juniortalent blås:

Kunstnerisk leder for Sommerakademi blås, klarinettisten Andreas Sundén, leder Juniortalent blås sammen med fløytisten Linda Taube. Kurset er for unge blåsere som enda ikke har startet sine studier og ønsker å videreutvikle seg på sitt instrument. Du vil få undervisning av en lærer på ditt instrument.

Kurset går parallelt med hovedkurset, men avsluttes torsdag 5.august med en avslutningskonsert på formiddagen før avreise. Når du ikke har undervisning har du mulighet til å følge mesterklassene med de andre studentene. Lærer for 2020 er anerkjente pedagoger og utøvere og det er masse å lære fra dem bare ved å lytte og se på mesterklassene.

Kursavgiften for Juniortalent blås er NOK 3250,-

Juniortalent vokal:

I 2021 vil det også et talentprogram for unge sangere som enda ikke har startet sine studier enda. Du vil få mulighet til å bli inspirert av de eldre studentene og få undervisning fra sanglærere på kurset.

Kurset går parallelt med hovedkurset, men avsluttes torsdag 5.august med en avslutningskonsert på formiddagen før avreise. Når du ikke har undervisning har du mulighet til å følge mesterklassene med de andre studentene. Lærer for 2020 var anerkjente pedagoger og utøvere og det er masse å lære fra dem bare ved å lytte og se på mesterklassene. Lærere for 2021 vil bli publisert desember 2020. Det vil også være foredrag og oppvarming sammen med de andre studentene.

Kursavgiften for Juniortalent vokal er NOK 3250,-

 


© Voksenåsen Summer Academy / Eirik Tonnem