Om sommerakademiet

Voksenåsen Sommerakademi ble første gang arrangert i 1997.
Kurset retter seg mot musikkstudenter på instrumenter innenfor den klassiske musikktradisjonen, og henvender seg primært til ungdom fra 18 til 28 år.

Kurset består av åpne mesterklasser, og individuell veiledning og undervisning av den enkelte student.

Sommerakademiet samler musikkstudenter og yngre orkester- og kammermusikere fra Sverige og Norge, samt fra Europa og internasjonal. Formålet med Sommerakademiet er å gi deltakerne kvalitetsutdanning og musikalsk inspirasjon innenfor det beste miljøet kan mønstre.

Sommerakademiet er i stadig utvikling, med Norges Musikkhøgskole som den største av samarbeidspartnerne. Vi samarbeider også med Dextra Musica, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Uunnværlig støtte fra Svensk-norsk Samarbetsfonden har også gjort det mulig å gjennomføre prosjektet.

Kurset inviterer til utfordrende musikalske problemstillinger og oppmuntrer studenten til å gå in i komplekse læringsprosesser for å bli en bedre musikere. Målet er at nye tanker, erfaringer og erkjennelser kan skapes gjennom de dagene kursene varer. Lærerne på de enkelte kurs er blant de absolutt beste på sine respektive områder/instrumenter i Europa, som lærere og eller utøvere.

Sommerakademiets kunstneriske ledere er fiolinist Peter Herresthal, klarinettist Andreas Sundèn og mezzosopran Randi Stene.

Kurset gir 3 studiepoeng ved Norges Musikkhøgskole.

Voksenåsen er  Norges nasjonalgave til Sverige , og drives idag både som et hotell og som et senter for svensk-norsk samarbeid.

Voksenåsen – En helt egen atmosfære